GDPR - ochrana osobních údajů

Informace o školení:

Nařízení GDPR (General Data Protection Regulation) představuje v současnosti nejkomplexnější soubor pravidel na ochranu osobních dat na světě. Týká se naprosto každého subjektu, který zpracovává osobní údaje svých zaměstnanců, zákazníků, klientů či dodavatelů a dalších osob napříč sektory i obory ve všech zemích EU.

Pro koho je školení určené?

Manažerům, obchodníkům, ředitelům, obchodním zástupcům, pracovníkům back office, živnostníkům, podnikatelům, statutárním zástupcům organizací, personalistům, mzdovým účetním, pracovníkům obchodních a marketingových oddělení, podnikovým právníkům, advokátům, správcům počítačových sítí a všem dalším, kteří při výkonu své činnosti zpracovávají osobní údaje včetně obcí, rozpočtových a příspěvkových organizací a škol.

Co Vám školení přinese?

Na školení Vám srozumitelně představíme a vysvětlíme základní principy nového nařízení, upozorníme Vás na povinnosti, nejasnosti a rizika s ním spojená a pomůžeme najít způsoby, jak je efektivně řešit.

Seznámíme Vás s novými povinnostmi a změnami oproti stávajícímu stavu ochrany osobních údajů. Upozorníme Vás na všechna klíčová nová práva subjektů údajů, jako například právo na výmaz údajů, povinnosti ve vztahu ke zpracovávání osobních údajů na mezinárodní úrovni, povinné hlášení úniku dat, rozšíření definice „osobní údaj“ o emailové adresy, IP adresy, cookies anebo genetické a biometrické údaje, právo být zapomenut a role inspektora ochrany údajů. Odnesete si praktický návod jak GDPR zavést, a jak si s ním poradit.

Obsah školení:

  • Základní údaje GDPR, klíčové pojmy, koho se dotýká
  • Nové nařízení EU o ochraně osobních údajů a povinnosti z něj vyplývající
  • Kde končí osobní údaje a začínají citlivé údaje?
  • Jak zabezpečit a zpracovávat osobní údaje v souladu s GDPR
  • Komunikace s Úřadem pro ochranu osobních údajů
  • Pravidla a povinnosti při zpracování osobních údajů
    - základní zásady
    - souhlas subjektu údajů
    - zabezpečení osobních údajů
    - nové povinnosti při zpracování osobních údajů
  • Co dělat, když dojde k porušení pravidel GDPR a sankce
  • Pověřenec pro ochranu osobních údajů a jeho úkoly
  • Rozsah odpovědnosti pověřence versus odpovědnost správce či zpracovatele
  • PRAKTICKÝ NÁVOD JAK ZAVÉST GDPR

 

V ceně zahrnuto:

Studijní materiály, osvědčení a občerstvení včetně oběda.

Termíny školení:
Datum:
Čas:
Místo:
Cena za 1 osobu:
15.03.2018
09:00 - 13:30
Praha
2.800 ,- + DPH 21%
Obsazeno
29.03.2018
10:00 - 14:30
Brno
2.800 ,- + DPH 21%
Obsazeno
Množstevní slevy pro osoby ze stejné společnosti:
Ceník 1 osoba 2 osoby 3 osoby 4 osoby 5 osob 6 a více osob
Standardní 2.800,- 5.040,- 7.140,- 8.960,- 10.500,- na poptávku
Lektoři kurzu:
Mgr. Michal Wenit

Mgr. Michal Wenit

V roce 2013 Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Komenského v Bratislavě. Následně působil na Velvyslanectví Polské republiky v Praze, kde poskytoval právní a ekonomické… Více