Vyhledávání

Ing. Rostislav Tesař – certifikovaný lektor managementu | mbk.cz

Tereza
pro 05, 2022

Dnes pokračujeme v našem rituálu představování lektorů a dnes přicházíme s rozhovorem s panem Ing. Tesařem, který se u nás zabývá školením nejen soft skills.


Dobrý den pane inženýre, mohu Vás poprosit o stručné představení, především v jakém odvětví se pohybujete, jaké máte zkušenosti a něco málo o Vašem profesním životě?

Celý profesní život jsem prožil v několika podnicích. Po vysoké škole jako analytik a programátor sálových počítačů, potom jako projektant nasazení výpočetní techniky ve firmách. Téměř 4 roky jsem pracoval na realizaci projektů v různých zemích Afriky. Byl jsem ředitelem Holandské a Japonské firmy. Jsem „ productivity specialist“ (USA) a certifikovaným lektorem managementu (UK). Oblast mých kurzů zahrnuje „měkké dovedností“, time management a stress management, kaizen, asertivní vyjednávání, zvyšování resilience (odolnosti), controlling, efektivní komunikaci, obchodní dovednosti, motivaci pracovníků, dosahování WLB a další.

Co můžete předat v rámci zkušeností našim zákazníkům, účastníkům školení?

Kromě školení v MSP i ve velkých firmách přednáším rovněž na brněnských vysokých školách manažerského zaměření studentům manažerské dovednosti pro praxi. V obou případech uplatňuji svoje zkušenosti z předchozí praxe. Takže mám teoretické znalosti z managementu, financí i personalistiky ověřené v dlouholeté praxi.

Jaké školení byste zájemcům o kurz doporučil z Vašeho portfolia kurzů?

Rozhodně metodu neustálého zlepšování Kaizen, dále činnosti pro zvyšování resilience organizací, personální řízení, a stress management formou inženýrské psychologie.

pexels-pedro-figueras-626165.jpg

Máte nějaká doporučení ohledně současné situace, teď myslím, co se týče Covid-19, energetické krize a podobně? V souvislosti s kurzem Zlepšování resilience (odolnosti) firmy?

V současné době se musí organizace připravit na přežití a pozdější další strategický rozvoj ve změněných podmínkách podnikání. Proto musí pracovat jak na straně zdrojů, tak výdajů (potřeb), a to na „denní bázi“. To vyžaduje odlišné manažerské postupy, než v předchozí etapě růstu. Je něco, co byste nám chtěl sdělit na závěr? Vaše poselství, motto, radu :-) I v minulosti byly problémy, konkurenční boj a nejistota. Abychom eliminovali nebo odstranili problémy, je nutno jim předcházet. Proto je nutno vyhledávat „riziko“, což je špatná událost, která může nastat. A když je definujeme, máme manažerské nástroje, jak s nimi zacházet. Proto moje motto je: „Never give up“. Nikdy to nevzdávej!

Panu inženýrovi mockrát děkujeme za poskytnutí rozhovoru a všechny bychom Vás rádi pozvali na jeho témata. Věříme, že budete spokojeni a odnesete si nové znalosti a vědomosti.

Poptávkový formulář

Vyplněním pole IČO umožníte formuláři předvyplnění údajů o společnosti.