Vyhledávání

Umělá inteligence a ChatGPT srozumitelně pro všechny | mbk.cz

Hana
zář 22, 2023

Umělá inteligence (AI - Artificial Inteligence) je odvětví počítačových věd zaměřené na vývoj algoritmů, systémů a aplikací, vykonávající úkoly, které napodobují lidskou schopnost učení, jako je rozhodování, rozpoznávání obrazů, tvoření a analýza textu nebo predikce.”

Tohle o sobě řekla sama umělá inteligence pomocí jejího průlomového a v dnešní době nejvyužívanějšího nástroje ChatGPT. Definice zní složitě, ale ve skutečnosti se člověk nemusí ničeho bát, naopak. Nemusíte být ani programátor, ani IT specialista. Projít základy umělé inteligence a naučit se pouze ty nástroje, které využijete v pracovním i osobním životě, zvládnete jen u MBK Consulting, prakticky a efektivně. Ovládat aplikace AI může opravdu každý, stačí vám jen přístup k internetu. Navíc v našem kurzu pracujeme převážně s neplacenými verzemi nástrojů, i ty jsou obrovsky nápomocné. Nicméně se dozvíte i o možnostech a přidané hodnotě verzí, které už jsou placeny.

Obor AI se spolu se strojovým učením vyvíjí již od 50. let 20. st., "chatbot" by nám jistě řekl víc :-) Důležité je si uvědomit, že vývoj postupujete tak rychle, že to nemáme šanci při všech svých povinnostech sledovat. Navíc nástrojů a aplikací AI jsou v dnešní době již stovky, my vás naučíme se orientovat a aplikovat nové poznatky okamžitě v praxi.

Umělá inteligence - obecně zaměřena na vytváření systémů, které mohou simulovat lidskou inteligenci.

Strojové učení (Maching Learning - ML) - vývíjí algoritmy, které umožňují počítačům "učit se" a adaptovat se na nové situace. S pomocí pokroků hlubokého učení (Deep Learning - DP), podkategorií ML, umožňují automatické učení z obrovského množství informací a dat, prozatím přístupných do srpna 2021.

AI asistentka představuje nový kurz MBK Consulting - YouTube

Modely z rodiny GPT se staly významným průlomem v oblasti generování textů a nová verze GPT-4 nabízí od února 2023 nečekané možnosti a využití v oborech nákupu, průmyslu, administrativy, marketingu, zdravotnictví, automotive a mnoho dalšího. Právě na tuhle platformu a její využití v praxi je zaměřeno naše školení. Kromě teorie a vysvětlování pojmů se u nás, narozdíl od konkurence, dočkáte spousty praktických rad a tipů:

  • okamžitě si nastavíte a pracujete s nejnovější verzí ChatGPT,
  • prakticky zjistíte co ChatGPT umí a dokáže, naučíte se správně zadávat prompty = pokyny,
  • během interaktivního workshopu, který se prolíná celým dnem, si například navrhnete:
    • nový předmět podnikání nebo marketingový rozpočet,
    • prezentaci společnosti,
    • komplexní návrh pro nový produkt nebo službu,
    • vytvoření vizuálního prototypu,
    • analýzu rizik, klíčových dodavatelů nebo zákazníků,
    • vyjednávací strategie,
    • vizualizaci nákupního procesu a jeho zjednodušení, atd.

To ještě není vše! ChatGPT za vás potom dokáže:

  1. spravovat marketingové činnosti (nový textový obsah na webu nebo reklamních letácích, slogany, upoutávky) a různé formy propagace,
  2. analyzuje tabulky, grafy, nebo je naopak za vás vytvoří,
  3. pomůže porozumět různým zdlouhavým tématům i videím, která musíte zpracovávat,
  4. nasměruje při strategickém rozhodování.

K tomu všemu od nás obdržíte spoustu materiálů a návodů jak pracovat s ChatGPT, porozumíte rizikům a omezením tohoto nástroje a v neposlední řadě obdržíte seznamy a knihovny užitečných promptů, etická desatera a jiné.

Jak vidíte, kurz Umělé inteligence a její využítí v praxi je v podání MBK Consulting opravdu výjimečný a velice přínosný. Účastníci jsou po skončení školení nadšení a žádají si pokračování. Těšit se můžete na věhlasnou lektorku a specialistku na AI Ing. Barboru Brabcovou (více na LinkedIn účtu). Členka týmu MBK v těchto dnech působí na mezinárodní konferenci AI ONLINE SUMMIT a jistě své zkušenosti a novinky v oboru zúročí ve svém školení.

Otázkou není zda, ale kdy! Nezapomeňte! Aktuální kurzy se blíží maximální kapacitě, ozvěte se ještě dnes. Přesvědčte se sami, že lepší vzdělávání než u nás, nenajdete. Podívejte se na recenze našich stálých i nových spokojených zákazníků.

Těšíme se na vás, tým MBK Consulting s.r.o.

Poptávkový formulář

Vyplněním pole IČO umožníte formuláři předvyplnění údajů o společnosti.