Vyhledávání

Letos čekají majitele firem obrovské změny v oblasti kybernetické bezpečnosti. V říjnu v ČR začne platit nová evropská směrnice „NIS2“, která s sebou přináší výrazné změny. | mbk.cz

Lama
led 15, 2024

Vážení podnikatelé, majitelé a jednatelé firem, většina z vás pravděpodobně ještě není obeznámena s novou evropskou směrnicí NIS2. Obrovskou část českých firem letos čekají výrazné legislativní změny v oblasti kybernetické bezpečnosti. Dne 18. října 2024 přichází v platnost nová směrnice, která ovlivní jak jednotlivé společnosti, tak i jejich dodavatele. Nový zákon o kybernetické bezpečnosti s sebou přinese nové povinnosti prvně především pro IT oddělení a posléze pro všechny ostatní.

Co všechno s sebou směrnice přináší?

Koho všeho se bude směrnice týkat?

Jaké povinnosti a do kdy budou muset být zajištěny?

Jak to ovlivní vaši spolupráci s aktuálními zákazníky a dodavateli?

Čtěte dál!

mezerník v textu_web články.png S blížícím se datem 18. října 2024, kdy v České republice nabude platnosti nová evropská směrnice NIS2, stojíme na prahu zásadních změn v oblasti kybernetické bezpečnosti. Tato směrnice přinese nové výzvy pro tisíce firem, které budou muset implementovat rozsáhlé systémy a postupy pro zajištění vyšší úrovně ochrany svých dat a infrastruktury.

V MBK Consulting jsme si tohoto významného okamžiku vědomi a chceme vám poskytnout příležitost lépe se na tyto změny připravit. Proto vám s hrdostí představujeme naše nové školení z s názvem "Kybernetická bezpečnost dle nové evropské směrnice NIS2". Tento kurz je navržen tak, aby vám poskytl komplexní přehled o tématu a informoval o klíčových termínech a povinnostech, které s ním souvisejí. Zároveň vás seznámíme s potenciálními sankcemi za nedodržení nově stanovených pravidel a ukážeme vám, jak efektivně implementovat potřebné postupy ve vaší firmě. Nejde totiž jen o splnění právních požadavků, jde o ochranu vaší firmy, vašich zákazníků, zaměstnanců, o vaše cenná data, know-how, patenty a především o váš majetek a finance. mezerník v textu_web články.png

cyber.jpg

mezerník v textu_web články.png Toto téma je navíc velice důležité s ohledem na digitální svět, v kterém fungujeme a technologie, které se neustále mění a vyvíjí. S nástupem umělé inteligence je ochrana dat ještě citlivější a zranitelnější. S naším kurzem získáte nejen potřebné teoretické znalosti, ale prakticky vám vysvětlíme konkrétní body nově připravovaného zákona tak, abyste získali představu kde a jak začít a co všechno je potřeba předem zajistit.

Všichni sledujeme dění ve světě a stále častěji se objevující kybernetické útoky na společnosti různých velikostí i právnických forem. Neberte toto téma na lehkou váhu a nenechte vše na poslední chvíli. Nejenže pro vás nové zásady budou povinností, ale efektivně zvýšíte vaší obranyschopnost v kyberprostoru. Připojte se k nám a buďte připraveni na novou éru kybernetické bezpečnosti s MBK Consulting a našimi lektory - specialisty.

Jaká jsou kritéria, dle kterých i vy budete přímým subjektem povinným splňovat nová pravidla zákona o kybernetice?

Jaké budou sankce za nesplnění podmínek?

Dopad na vaše zákazníky a dodavatele?

Jaká zásadní práva a povinnosti budou muset dotyční dodržovat?

Na co si dát extrémní pozor, abyste předešli fatálním následkům?

Sledujte nás a budete v obraze! Kromě webových stránek (především v kategorii blogu a novinek) vás pravidelně informujeme i na našich sociálních sítích (Facebook, Instagram, LinkedIn). Neméně důležitý je i odběr newsletteru, kde se vše dozvíte jako první a nezmeškáte žadnou akci či událost.

Téma kybernetiky se vyvíjí a šíří obrovským tempem, v nejbližších dnech vám přineseme další informace. Na nové zákazníky a výzvy se těší váš vzdělavatel MBK Consulting.

Poptávkový formulář

Vyplněním pole IČO umožníte formuláři předvyplnění údajů o společnosti.