Vyhledávání

BUDOVÁNÍ ODOLNOSTI FIRMY | mbk.cz

Tereza
říj 24, 2019

Slyšeli jste už pojem „resilience“? Je to schopnost odolávat vlivu rušivých podnětů tak, aby systém fungoval dál a efektivně plnil svou funkci. Tedy čím více je systém odolný (resilientní), tím lépe se vyrovnává a přizpůsobuje změnám.

Každý systém má vnitřní problémy, které by jej mohly ohrozit. Stejně tak nebezpečné mohou ale být i vnější faktory a události. Příkladem může být aktuální vývoj ekonomiky, ve kterém firmy stále žijí v boomu, ale mírné zpomalování zůstává přehlíženo. Bohužel, málokdo myslí na zítřek a tak podniky, které nebudou dostatečně připravené a odolné vůči další krizi, pak mohou utrpět i fatální rány. Ve chvíli, kdy krize zasáhne, budou se dopady řešit unáhlenými kroky jako je snižování počtu zaměstnanců a rušení pracovních pozic, protože to je nejrychlejší krok, kterým se dá, alespoň chvilkově, zachránit situace.

Po krizi ale nevyhnutelně zase přijde konjuktura, která ráda vymetá sklady a tlačí na kvalitu. V ten moment budou chybět zrušená pracovní místa a schopní zaměstnanci.

Tomu se dá lehce předejít, pokud postupně, průběžně a dlouhodobě budujete silnou a odolnou firmu. Prostřednictvím silných procesů a připravených lidí je společnost schopna reagovat na jakékoli změny. Efektivně koncipovaný systém se po výkyvu vždy vrátí do původního, harmonického stavu.

Naučte se tedy správně a včas odrážet současnost, vhodně ji analyzovat a vytvářet scénáře strategií. Zkrátka pokud možno nepadat, ale hlavně se umět zase rychle zvednout.

Dále už hledat nemusíte, stáčí, když se přihlásíte na naše školení Zlepšování resilience (odolnosti) firmy a my vás to naučíme!

Poptávkový formulář

Vyplněním pole IČO umožníte formuláři předvyplnění údajů o společnosti.