Vyhledávání

CHCI NA ŠKOLENÍ! ALE JAK PŘESVĚDČIT ŠÉFA? | mbk.cz

Tereza
bře 15, 2020

Chcete se ve své kariéře někam posunout? Rádi byste se dozvěděli něco nového a rozvíjeli své znalosti, ale podle Vašeho šéfa je to zbytečné? Máme pro Vás pár tipů, jak na něj!

Ne všichni mají to štěstí, že jejich šéf je pro, aby se zaměstnanci v pracovní době vzdělávali, natož aby byli ze strany firmy finančně podporováni. Musíte mu ukázat, že to je pro firmu přínosné. Jak na to? Budete potřebovat dobré argumenty a hlavně souvislost s Vaší pozicí.

Máte například na starost komunikaci se zákazníky, ale občas nevíte, jak správně reagovat? Pak je školení komunikačních dovedností přímo pro Vás a musíte to Vašemu šéfovi dokázat. Po takovém kurzu budete nabití motivací a novými znalostmi, budete ve své práci klidnější, sebevědomější a jistější. To se bude projevovat ve výsledcích.

Vlz1Umh.jpg

Dalším argumentem by mohly být pozitivní reference na firmu, která školení poskytuje. Ukažte Vašemu šéfovi, že i Vaše konkurence prošla tímto kurzem, to v něm jistě probudí zájem a co vy víte, třeba s Vámi pošle i Vaši kolegyni/kolegu nebo rovnou celé oddělení!

Pokud se Vašemu šéfovi nápad se školením líbí, ale má obavu z Vaší absence v práci, můžete navrhnout, že kurz absolvujete v rámci své dovolené či po pracovní době, šéf jistě Váš zájem ocení a tento nápad podpoří.

Hlavně nemějte strach, nejdete se přece flákat, ale vzdělávat a to je bonus i pro firmu, ve které pracujete, jen to musíte Vašemu nadřízenému vysvětlit. Teď když víte, jak na to, stačí si jen vybrat školení, které je pro Vás nejlepší. Tak neváhejte a pojďte do toho!

Poptávkový formulář

Vyplněním pole IČO umožníte formuláři předvyplnění údajů o společnosti.