Vyhledávání

LIBOR HAVRÁNEK - EXPERT NA AUTOMOTIVE, LEKTOR, AUDITOR A MANAŽER KVALITY | mbk.cz

Tereza
lis 15, 2022

Přinášíme další rozhovor do naší sbírky, tentokrát jsme si pozvali lektora se specializací na automotive a kvalitu.


Dobrý den pane Havránku, na úvod bych Vás poprosila o krátké představení. Čemu se věnujete?

Dobrý den, jmenuji se Libor Havránek a věnuji se automobilovému průmyslu, v kvalitě se pohybuji 24 let. Převážně jsem dělal dodavatelskou kvalitu, ale pracoval jsem i jako manažer kvality, takže i tam mám zkušenosti. V současné době se věnuji školení, poradenství, připravuji společnosti na certifikace a auditování.

Proč by se klienti měli přihlásit právě na Vaše kurzy, co děláte jinak, na co byste je nalákal?

Na praktické zkušenosti. Na svých kurzech se tedy snažím o propojení s denní praxí, činností, aby účastníci věděli, s čím si tu teorii spojit.

Vy se u nás zaměřujete na kurzy zlepšování a automotive. Řekl byste nám něco k těmto kurzům? Jedná se o kurzy jako je Harmonizovaná FMEA, Štíhlá výroba, 8D report a další.

To jsou požadavky, které vyplývají z norem, ať už to je IATF nebo potom z požadavků zákazníků. Jsou to metodiky, které jsou potřeba realizovat pro splnění požadavků, ať už kvůli certifikaci nebo kvůli auditům.

Potom FMEA je nástrojem analýzy rizik, velmi proaktivních a preventivních.

Školím u Vás také auditování, kde se snažíme účastníky naučit, jak správně auditovat. Není to tak, že bych školil čistě jen automotive. Mívám také kurzy například na ISO 9001 a podobně. Kurz Interního auditora určitě doporučuji 2-denní, je to lepší. S účastníky si tak máme možnost udělat i praktické workshopy.

Dalším Vašim kurzem, který často otevíráme je Vedoucí výrobního týmu. Co nám můžete říct o tomto tématu?

To jsou v podstatě soft skills, tedy měkké dovednosti, kde se snažíme, aby účastnici pochopili, o čem je vedení lidí. Není to jen o přikazování, ale o zapojování a měkkých dovednostech. Na tomto kurzu se snažím, aby účastníci pochopili, jak pracovat se svými podřízenými. Jaký je rozdíl mezi leaderem a manažerem, protože to není to samé. Je to jednodenní kurz, kde se snažím motivovat a navézt k tomu, jak být dobrými leadery.

V současnosti probíhá série školení v jedné korporátní společnosti se specializací na výrobu, elektroniku, informační technologie a vývoj produktů pod Vaším vedením. Můžete nám lehce přiblížit jak to probíhá, co přesně školíte..zkrátka, abychom mohli nahlédnout pod pokličku takovému většímu projektu z pohledu lektora.

Tento projekt je teprve na začátku, zatím za sebou máme první školení a dolaďujeme tak vzájemnou spolupráci. Je tam naplánována série kurzů pro 2 skupiny. Jedna probíhá v češtině a druhá v angličtině, a to z důvodu zahraničních zaměstnanců a managementu. V plánu je zhruba 12 témat zaměřených na automotive, protože tato firma právě přechází na výrobu automotive a samozřejmě potřebují certifikaci a k tomu sérii školení, aby zaměstnanci věděli, co to vlastně automotive je. Tato témata pokrývají část automotive, část metodik a část požadavků. Na těch lidech je vidět, že je to zajímá a že se chtějí školit. Je to projekt naplánovaný na několik měsíců, takže nás čeká ještě dlouhá spolupráce.

Panu lektorovi Liboru Havránkovi mockrát děkujeme za poskytnutí rozhovoru a nahlédnutí na automotive, audity, zlepšování a kvalitu z pohledu odborníka s dlouholetou praxí.

Poptávkový formulář

Počet účastníků pro školení na míru je minimálně 6.

Hlídací pes - dostupnost školení