Vyhledávání

Whistleblowing - pozor, další zásadní změny, které se týkají již téměř všech firem | mbk.cz

Lama
lis 20, 2023

Nový zákon č. 171/2023 Sb. o ochraně oznamovatelů nabírá na obrátkách. V srpnu roku 2023 vstoupila v platnost povinnost zavést oznamovací systém ve všech společnostech s více jak 250-ti zaměstnanci. Rozsah účinnosti nových pravidel se nyní rozšiřuje i na menší firmy, a to konkrétně na zaměstnavatele evidující 50 a více pracovníků. Co to pro vás znamená?

Nové povinnosti jsou uvaleny již na desetitisíce firem v České republice. Spoustu zainteresovaných společností o novém zákoně pouze zaslechlo. Již za týden ale musí tyto firmy splňovat všechny podmínky, které zákon ukládá. Jak to udělat co nejrychleji a hlavně efektivně? Jak lze využít vlastní firemní zdroje a přizpůsobit změny vašim podmínkám a možnostem? O tom všem se dozvíte na našem kurzu Whistleblowing - ochrana oznamovatelů, povinnosti zaměstnavatele.

Neméně důležitou součástí celého procesu je o změnách informovat všechny oddělení firmy a jejich pracovníky. Zásadní bude nasměrovat všechny vedoucí pracovníky tak, aby tok informací proběhl smysluplně a zaměstnanci ve změnách neviděli zátěž, ale naopak výhodu a benefit firmy. Je zcela nutné vysvětlit, že není čeho se obávat a že jde o podporu zaměstnanců a atmosféry na pracovišti. Zaměstnanci se budou cítit bezpečně a již se nebudou strachovat říct svůj názor. Půjde v podstatě o "anonymní vyjádření" aktuálních pocitů či potřeb, vše ale bude směřovat jedné osobě, která dle nových pravidel zavede informaci do systému a bude se s ní nakládat velice opatrně, ale zároveň efektivně a s jistým výstupem.

Školení velice interaktivně a prakticky vede nejlepší lektor MBK Consulting advokát Mgr. Tomáš Fabík. Ohromí vás jeho znalosti a zkušenosti z praxe. Díky jeho skvělé schopnosti předávat informace a názorně je vysvětlovat na konkrétních příkladech se ještě nikdy nestalo, že by účastník kurzu odcházel bez nových informací a konkrétních postupů jak a s čím okamžitě začít pracovat a implementovat v praxi.

Poptávkový formulář

Vyplněním pole IČO umožníte formuláři předvyplnění údajů o společnosti.